В сайта на училището


 


  Иновативна паралелка


На гости на 2в клас с класен ръководител старши учител Дафина Петрова
Безопасност на движението по пътищата
15 декември 2022 г.Дафина Петрова
     През изминалата седмица всички второкласници се срещнаха с инспектор Детска педагогическа стая към 5 РПУ г-жа Дарена Георгиева.
     Инспектор Георгиева запозна учениците с работата на полицаите и им показа инструментите , с които си служат при изпълнение на служебните си задължения. Разбираемо най-голям интерес за децата предизвикаха униформата и полицейската значка.
     Срещата с полицаите беше не само интересна, но и полезна за учениците, защото имаха възможността да питат и да получат отговор на актуални въпроси като превенция за тормоза и насилието в училище, безопасност на движението по пътищата, безопасно използване на интернет. Беседата беше съобразена с възрастта на учениците.
     Инспектор Георгиева не скри задоволството си от активността и знанията на второкласниците, което показва успешната ни работа по Гражданско образование.

Клетва на потомците на Левски
19 февруари 2022 г.Дафина Петрова
     На 18 февруари младите възрожденци от 1 клас почетоха паметта на Апостола, чиято безрезервна отдаденост на делото, на което е посветил живота си – освобождението на България, го извисява в съзнанието ни като свята и недостижима личност.
     Ние потомците на Левски се заклехме да пазим и обичаме нашата чиста и свята република, да следваме заветите му и да славим името му.
     Поклон пред теб, Апостоле!

Родители, учители и ученици ръка за ръка ...
7 декември 2021 г.Минка Кирова и Дафина Петрова

      Родители, учители и ученици ръка за ръка в интерес на успешното учене на децата.
     Една книжка,в която родителите на иновативните паралелки от 1-б и 1-в клас четоха на своите деца истории за вълшебните Коледни вълнения. Така за времето от 1 декември до 24 декември децата ше чуят точно 24 Коледни истории. Всеки ден първолаците ще научават все повече нови неща за традициите и обичаите на Коледа,за сурвакането, за Бъдни вечер ….
     Благодарим на всички, които помогнаха да осъществим успешното приобщаване на родителите към училище. А ние сме убедени, че заедно можем повече!

     Електронна книга на 1б клас
     Електронна книга на 1в клас

Нашата първа есен в СУ,,Св.Софроний Врачански"
25 октомври 2021 г.Минка Кирова и Дафина Петрова

      Това е нашият първи проект на първокласниците от 1-б и 1-в клас с класни ръководители Минка Кирова и Дафина Петрова
      Всеки сезон носи своята прелест и уникалност. Златна Есен – усещане за изобилие. Златните багри на листопада се сливат с един прекрасен и вълнуващ ритъм. Красота! Картината „Момичето с ябълките“ на Владимир Димитров – Майстора вдъхнови учениците от иновативните паралелки на 1-б и 1-в клас и техните учители да запечатат есенната прелест и благодат в снимки, песни и стихове. Изработихме календари за 2022 година и електронни книжки „Моята първа есен в СУ „Св. Софроний Врачански“.
      Имаме си календар

     Електронна книга на 1-в клас
     Електронна книга на 1-б клас